Samenwerken met onderzoekers en organisaties

Neuro-Bionics werkt samen met onderzoekers en organisaties die innovatieve technologie voor professionals en patiënten uittesten en uitzoeken hoe efficiënt ze werkt en hoe ze kan worden verbeterd. Voor de SEM GLOVE werkt producent Bioservo samen met NASA en General Motors. In België heeft Neuro-Bionics een partnership met MobiLab van de Thomas More Hogeschool en To Walk Again, de vzw achter het project van Marc Herremans.

Leer onze partners kennen

Ruimtetechnologie van NASA, engineering van GM & medtech van Bioservo

Bioservo, de uitvinder van de SEM GLOVE™, werkt sinds 2016 samen met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en General Motors. Samen maken ze gebruik van elkaars kennis om ruimtetechnologie en engineering te gebruiken voor medische oplossingen en verbeteringen. Zo wordt de technologie van de RoboGlove, waarmee de ruimterobot Robonaut 2 werd uitgerust en gelanceerd in 2011, verder uitgewerkt voor de SEM GLOVE en andere toepassingen.

Een van die toepassingen is een handschoen die zwaar en repetitief werk verlicht. De eerste testen zijn al uitgevoerd en klinken veelbelovend.

Ekso Bionics

Neuro-Bionics werkt samen met Ekso Bionics, de producent van de Ekso GT™. Ekso Bionics is een Amerikaans pioniersbedrijf op het vlak van ondersteunende robotica. Begonnen als spin-off van de Berkeley-universiteit met een focus op militaire bionische hulpmiddelen geëvolueerd naar een dynamisch bedrijf met toepassinge  voor rolstoelpatiënten en mensen met andere beperkingen

Robotic SEM™ Technology helps weakened muscles gain new strength

Bioservo is een Zweeds bedrijf dat innovatieve robottechologie ontwikkelt die mensen helpt beter te bewegen. De SEM GLOVE is hun eerste product op basis van haar eigen Soft Extra Muscle (SEM) -technologie. Uniek, omdat ze de gebruiker de controle laat over het gebruik ervan en niet de robot.

Het bedrijf heeft een samenwerking opgezet met NASA en GM en werkt ook met Europese fondsen om concrete nieuwe producten te ontwikkelen die mensen helpen beter te revalideren en beter te leven.

REX BIONICS

Neuro-Bionics werkt samen met REX BIONICS, de producent van REX en REX P. REX Bionics is een Nieuw-Zeelands pioniersbedrijf op het vlak van ondersteunende robotica voor rolstoelpatiënten.

To walk again, To live again

Neuro-Bionics werkt samen met To Walk Again, de organisatie achter het project van stichter en bezieler Marc Herremans. To Walk Again biedt laagdrempelige en aangepaste sport-en bewegingsactiviteiten aan voor kinderen, jongeren, volwassen met een fysieke beperking en hun entourage. Ze zoekt ook mee naar oplossingen voor mensen met een fysieke beperking. Altijd gedreven door hoop en optimisme.

Wetenschappelijk onderzoek op het raakvlak van welzijn en technologie

Mobilab is een multidisciplinair expertisecentrum en verricht mensgericht, toonaangevend en innovatief toegepast wetenschappelijk onderzoek op het raakvlak van welzijn en technologie. Ze creëren een maatschappelijk relevante synergie tussen onderzoek, onderwijs en praktijkveld, gericht op de verbetering van levenskwaliteit en welbevinden. 29 onderzoekers werken er binnen een ruim nationaal en  internationaal netwerk. De Sem Glove is een van de projecten die ze in hun onderzoek hebben opgenomen. Ze werken daarvoor samen met fysiotherapeut Kris Goos.