myosuit

Intensieve training dankzij een multifunctioneel trainingsapparaat

myosuit

Intensieve training dankzij een multifunctioneel trainingsapparaat

Wat is MyoSuit?

Myosuit is een multifunctioneel trainingsapparaat, dat een individuele en volledig gepersonaliseerde revalidatiemogelijkheid biedt. Zo assisteert dit unieke en innovatieve soft-exoskelet bij het lopen, rechtstaan, zitten en traplopen door knieën, heupen en enkels te ondersteunen. Dit uniek, automatisch adapterend soft exo-skelet maakt het mogelijk dat patiënten al snel met behulp van een opgeleide fysiotherapeut kunnen starten met hun revalidatie. Tijdens de training worden de spieren actief gebruikt omdat de gebruiker de bewegingen zelf uitvoert.

MULTIFUNCTIONEEL

Holistische en op activiteiten gebaseerde training, die kracht, uithoudingsvermogen en evenwichtsoefeningen mogelijk maakt.

INTENSIEF & DOELGERICHT

Het maakt trainingen met hoge prestaties en meer herhalingen mogelijk. Er worden trainingsdoelen gesteld en de prestaties worden bijgehouden.

MEER EFFECTIEVE THERAPIETIJD

Maximale therapietijd door snel aan- en uitdoen, opgeslagen gebruikersprofielinstellingen en minimale overdrachtstijd van het apparaat.

LICHT & MOBIEL

Myosuit is handig en licht (ca. 5 kg) en biedt een hoog comfort tijdens de training.

HOGERE PATIËNTENMOTIVATIE

Verhoogde motivatie tijdens de training door vrije bewegingen en onbeperkte loopafstand.

ONDERSTEUNING WANNEER NODIG

Individuele en activiteitsgerelateerde ondersteuningsniveaus, instelbaar voor elk been.

Voor wie is MyoSuit ontworpen?

Het exoskelet is geschikt voor mensen met spierzwakte. Mensen met de volgende beperkingen hebben er al succesvol mee getraind:

 

  • Oudere volwassenen
  • CVA
  • Post-OP
  • Onvolledig ruggenmergletsel (iSCI)
  • Spierdystrofie
  • MS
  • Traumatisch hersenletsel
  • Intensive Care Acquired Weakness (ICUAW)

Revalidatie met MyoSuit na COVID-19

Coronapatiënten kunnen na hun verblijf op de intensive care last ondervinden van spierzwakte en verlies van conditie. Deze ‘Intensive Care Acquired Weakness’ (ICUAW) of ‘op de IC gekregen (spier)zwakte’ verschillen van patiënt tot patiënt.
 
ICUAW wordt veroorzaakt door schadelijke stoffen die bij een ernstige ziekte ontstaan en vrijkomen in de bloedbaan. Vanuit de bloedbaan komen deze stoffen in contact met spieren en zenuwen waardoor die niet meer goed functioneren.

Adequate behandeling van spierzwakte

Behandeling van ICUAW richt zich op de aanpak van onderliggende problemen zodat herstel van spieren en zenuwen kan plaatsvinden. Revalidatie met een specifiek soft-exoskelet kan de spierfunctie voor maximaal 40% overnemen zodat dit voor een snelle en adequate revalidatie zorgt. Zo vroeg mogelijk beginnen met oefenen en actief bewegen bevordert het herstel.