Sem Glove technisch

Bionische handschoen

De handschoen telt drie vingers met daarop sensoren. Bij elke aanraking activeren die de motoren in de controle-unit en geven ze je vingers en handen zoveel extra kracht en grip als je zelf wil en kan zetten.

Batterij & controle

De controle-unit en de bionische handschoen zijn met elkaar verbonden door een kabel die langs de arm loopt. Alles samen wegen ze 600 gram.

Motoren & bekabeling

De controle-unit bevat een herlaadbare batterij die een dag lang meegaat, 3 motoren voor respectievelijk duim, midden- en ringvinger en intelligente software die grip en druk mee regelen al naargelang de gewenste instellingen.

Sem Glove praktisch

Voor therapie

Patiënten/cliënten met een verminderde grip en kracht in de handen of spasmen kunnen door te oefenen met de SEM GLOVE meer grip en kracht en minder spasmen krijgen zonder daarvoor de hele dag een SEM GLOVE te dragen.

Een professionele praktijk die een SEM GLOVE heeft voor patiënten/cliënten kan een oefenprogramma samenstellen en verschillende patiënten de SEM GLOVE laten gebruiken.

Voor zowel linker- als rechterhand zijn verschillende maten beschikbaar – XS, S, M, L, XL – zodat elke hand met een SEM-GLOVE-bediening en -bekabeling kan gebruikt worden.

Voor werk

Patiënten/cliënten met een verminderde grip en kracht in de handen of spasmen kunnen – los van ermee oefenen – de SEM GLOVE ook dragen tijdens hun werk.

Weer gewone bewegingen kunnen doen om te maken, om te kunnen openen, om vast te pakken, … Weer gewoon kunnen werken omdat DE SEM GLOVE  extra kracht en grip in de handen stopt en de patiënt/cliënt die kracht en grip zelf kan sturen.  

De SEM GLOVE is stevig maar niet onkwetsbaar. Werkhandschoenen over de SEM GLOVE trekken is aangewezen, zowel om de hand als de handschoen te beschermen. De SEM GLOVE werkt even goed met als zonder.

Voor thuis

Patiënten/cliënten met een verminderde grip en kracht in de handen of spasmen kunnen – los van ermee oefenen – de SEM GLOVE ook dragen thuis.

Een patiënt/cliënt die in het dagelijks leven terug een borstel kan vastgrijpen, een glas kan vastnemen, met een pen schrijven, op een rollator steunen, in een rolstoel kan bewegen, … wordt weer zelfstandiger en voelt zich ook weer ‘gewoon’.

De SEM GLOVE is stevig maar niet onkwetsbaar. Overhandschoenen over de SEM GLOVE trekken kan aangewezen zijn. De SEM GLOVE werkt even goed zo.